Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bölcsességek

Az egyik szent írás azt mondja, ha télen nem akarsz fázni, építs kunyhót. Ha azt akarod, hogy a gyerekeid se fázzanak, építs kőházat. Ha azt akarod, hogy az unokáid is védve legyenek, építs várost falakkal körülvéve. De ha azt akarod, hogy az unokád unokái is emlékezzenek rád, akkor írj könyvet.


Sok emberrel beszéltem, sok embertől tanultam. Kitől így, kitől úgy. Volt, aki bölcs volt, nagy tudású, számokat és adatokat mondott, könyvek voltak körülötte, és tanulmányok. Volt, aki szemüvege mögött idézett másoktól, hogy még igazabb legyen az igaza. Egy más színű szemüveg ugyanígy tett, idézett, és az ellenkezőjét bizonyította. Azt is mondta, az első szemüveg vak és süket. Volt, aki nem kertelt, azt mondta, változzak, vagy elkárhozom, majd megmondta, hogyan változzak. Olyan is volt, akivel nagyon berúgtunk, mondtuk, szar a világ, inkább igyunk. Volt, aki kiabált velem. Vagyis talán nem is ő kiabált velem, hanem az eszme, amivé akkoriban lett. Volt, aki sokat ígért, és tudtam, hogy érdekből beszél. Egy alkalommal valaki alig mondott valamit, és valahogy szavak nélkül is tudtam, hogy igaza van.

 

Ha az ember csak az egyik oldalát nézi a dolgoknak, akkor csak az egyik oldalt látja. De minden tökéletesen a helyére kerül, ha a fejében el tudja dönteni, hogy mi a valóság, és mi az illúzió.
 

A múltból a tüzet akarjuk átvenni, nem a hamut.

 

A szépet nem hitelesíti
ha rejtőztetjük a rútat
a szabadság akkor is erény
ha olykor börtönbe juttat.

 

Lehet, hogy a gonosz önmagában fáradhatatlan, ezt készséggel aláírom. De a szerelem és a barátság is fáradhatatlan. A család is fáradhatatlan. A hit is fáradhatatlan. Az emberi lélek is. A szív pedig még a legfáradhatatlanabb erőt, az időt is felülmúlja, sőt, akár le is győzi.

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Facebook
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 228538
Hónap: 3273
Nap: 74